torstai 25. syyskuuta 2014

Syklaamiunelmia

Olin ajatellut jättää tältä syksyltä syysistutukset istuttamatta muuttokiireiden vuoksi, mutta sitten onnistuin kehittämään itselleni päähänpinttymän syklaameista. Ne ihanat syklaamit! En vain kertakaikkiaan pysty vastustamaan niitä. Yritin käydä jo ostamassa kasan niitä istutettavaksi mutta juuri täydellistä väriä ei löytynyt, tummaa punaista, korkeintaan pienillä häivähdyksillä valkoista. Etsikko jatkui aina viime viikonloppuun asti, kunnes löysin ihanan hehkuvan violetin sävyn!

Matkaan tarttui myöskin uutuus johon en ole aikaisempina vuosina törmännyt, eli siis vihreä calluna sekä syksyn takuuvarma hopealanka. Parvekkeen raivaamisen myötä härmääntynyt musta petunia päätyi kompostiin samoin kuin tuoksuherne, johon oli päässyt iskemään vihennespunkki. Syysistutuksen päädyinkin sitten tekemään samaan koriin, missä musta petunia oli saanut viettää kesänsä.





Ja seuraavassa kuvia valmiista istutuksesta, sen verran vielä aion tuunata istutusta, että laitan sammalta tuohon tyvelle ettei tuo muovipussivuoraus näy reunoilta. On myös sanottava näistä kuvista, ettei tuo syklaamin väritys suostunut millään toistumaan oikein kuvissa. Väri on todellisuudessa paljon syvempi, eikä tuollainen haljukka jolta se väkisin näyttää kuvissa. Koitan kuvaamista varmaankin uudestaan vielä, kunhan sattuisi aurinkoinen päivä jolloin kuvata, jos vaikka värit kunnon valossa toistuisivat paremmin :)



Kaikki syyskukat ostin Kotkasta Piispan puutarhalta, josta ostin mustan petunianikin. Nyt kun parveke alkaa olla siivottu pääsee nauttimaan kunnolla syksyisestä parveke-elämästä :) (Kunhan onnistuisin hillitsemään itseni, enkä päätyisi enää kiertelemään puutarhamyymälöitä syysistutushaaveet mielessäni, eiköhän tämä riitä tälle syksylle!)

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Jälleen lenkkeilemässä

Viikonloppuna tuli käytyä ulkoilemassa hieman Langinkosken keisarillisella kalamajalla Kotkassa. Kuljimme kosken viertä kulkevaa polkua aina Metsolan ja Langinlaakson siirtolapuutarhoille asti ja sieltä takaisin keisarilliselle kalastusmajalle.

Kuvia en ottanut mitään hirveitä määriä ja siirtolapuutarhoista en kehdannut ottaa yhtään kuvaa, sen verran idyllinen ja yksityinen ympäristö oli. Mutta tämän kuvan Armista haluan jälleen kerran jakaa, ja pari muuta kuvaa koskimaisemista ja poluilta :)





Huomenna taidankin laitella tänne vähän niistä parvekejutuista, parvekkeelle on kotiutunut nimittäin pari syklaamia!

tiistai 23. syyskuuta 2014

Pihlajanmarjoja, pihlajanmarjoja!

Kävin pitkästä aikaa tänään kunnollisella aamulenkillä. Olen muuttanut nykyiseen asuntoon vasta noin kuukausi sitten ja vaikka näillä seuduilla on tullut paljon lenkkeiltyä jo etukäteen miehen kanssa, niin yksin kulkeminen on vielä hieman hakusessa. Toisin sanoen eksyn helposti, kuten kävi myöskin tänä aamuna. Tai siis niin kuvittelin vaikka lopulta päädyin juuri sinne mihin tavallaan pitikin olla menossa :P

No mutta joka tapauksessa, aamulenkkeily ei ole koskaan oikein luonnistunut itseltäni kauhean vaivattomasti, joten päätin ottaa hieman kevyemmän asenteen tämän aamuiseen liikkumiseen. Päädyin siis keräämään tienpientareen pusikoista pihlajanoksakimpun kotiinviemisiksi. No pienimuotoisen eksymisen tuloksena oli sitten kunnon jumbokimppu maustettuna pienellä määrällä vaahteran lehtiä sekä villiviiniä :P
 


Tein keräilyistä sitten pari kimppua, toisen parvekkeelle ja toisen olohuoneen pöytää koristamaan, pihlajanmarjat ovat kyllä syksyn kaunistajia :) 


Parveke alkaakin vähitellen olemaan kunnon syyskunnossa, pitänee varmaan ottaa pari kuvaa kokonaisuudesta ja esitellä täällä :)

maanantai 22. syyskuuta 2014

Kauraomenapaistos

Meillä on ollut miehen kanssa meneillään pienimuotoinen herkkulakko noin kuukauden verran. Fiksua ryhtyä herkkulakkoon syksyn aikaan, kun vanhemmilta saisi marjoja, luumuja, omenoita ja kaikkia muita syksyn antimia, joista väsäillä vaikka mitä herkkua. Parvekkeella onkin ollut kohta pari viikkoa ämpärikaupalla omenoita. Ja kun omenoita on noin paljon, on pakko hieman joustaa herkkulakosta :P


Yhteisellä päätöksellä päätimme tehdä helpon, nopean ja takuuvarman kauraomenapaistoksen. Hyvä perusohje löytyi täältä, ja siittä sitten vain pilkkomaan omenia :) Koska omenat olivat melko pienia ja vuoka kohtuu iso, omenoita taisi kulua ohjeeseen kaiken kaikkiaan 14 kappaletta. Lisäksi paistokselle tein pienen määrän vaniljakastiketta, jonka ohje taasen löytyi täältä. Hyvää tuli ja tämän jälkeen on hyvä jatkaa herkkulakkoa :P

lauantai 20. syyskuuta 2014

Viikonloppukukkasia!

Sain mieheltä eilen kukkakimpun viikonlopun kunniaksi, neilikoita, krysanteemeja ja inkaliljoja:


Ei voi siis olla tulossa mitään muuta kuin loistoviikonloppu! Mahtavaa viikonloppua kaikille!

perjantai 19. syyskuuta 2014

Seiskaveikka ja KnitPro Cubics

Kuten sanottua, aloitin aikalailla samantien aaltosukkien valmistumisesta uuden neulomuksen. Tässä hieman alkupaloja:


Aloitin eilen illalla ja lanka kun on kohtuu paksua työ etenee kuin itsestään :) Lankana siis perinteinen Novitan Seitsemän veljestä mustana ja valkoisena. Ja puikkoina nro 3 sekä 3,5 sukkapuikot. Koon 3,5 puikkoni ovat KnitPro Cubicsit jotka olen aikanaan ostanut Suomen Kädentaidot messuilta Tampereelta. Oma käsialani on tosiaan paikoitellen melkoisen tiukkaa joten Cubicsit ovat olleet aikamoinen löytö. Ei haittaa vaikka kuinka tiukasti neuloo, silmukat kulkevat puikoilla silti vaivattomasti! Tällä hetkellä omistan tosiaan ainoastaan tuon yhden koon cubicseista mutta varmaan jossain vaiheessa ostan pari kokoa lisää :)



Mutta mitä tästä on tuloillaan, se nähdään myöhemmin ;) Ja loppukevennykseksi vielä yksi kappale pientä koiraa ihmettelemässä kameralla toilailua :P

torstai 18. syyskuuta 2014

Aaltovillasukat

Aaltoilevat villasukkani ovat lopulta valmiit!


Ensimmäisen sukan väsäämisessä kesti yllättävänkin pitkään koska jouduin hieman tuunaamaan ohjetta. Kuten jo aiemmin kerroin en tehnyt sukkia ohjeen mukaisella Dropsin Fabel langalla vaan Gründl Hot Socks Aberdeenilla, mutta kuitenkin ohjeen mukaisesti koon 2,5 puikoilla. Lanka oli ilmeisesti kuitenkin ohjeen lankaa ohuempaa, joten sukan jalkaosan kanssa oli hieman fiksaamista. Jalkaosasta meinasi tulla aavistuksen liian tiukka, joten tuunasin ohjetta niin että kavensin kantapään jälkeen vain seitsemän kertaa, kun taas ohjeessa oli neuvottu että kavennukset pitää toistaa 10 kertaa. Eli siis jalkaosassa on omissa versioissani kuusi silmukkaa enemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa.




Sukista tuli kuitenkin mielestäni valtavan hienot! Ja huomenna pääsen aloittamaan taasen uuden neulomuksen :)

torstai 11. syyskuuta 2014

Virkattu kori

Se on viimein valmis! Eli siis trikookuteesta virkattu kori!



Korin tekeminen ei taasen ollut niin simppeliä kuin olin ajatellut, mutta tulihan siitä lopulta kori :) Kuten siis yleensäkin, kun ryhdyn tekemään jotakin ilman tarkkaa ohjetta luvassa on runsaasta purkamista ja vähän vielä lisää purkamista. Pohjan purin kaiken kaikkiaan kolme kertaa alkutekijöihinsä asti, ja kun pohja oli halutun kokoinen niin purin useita kertoja aina muutaman rivin kerrallaan jotta sain kaiken asettumaan niin kuin halusin.

Aloitin korin tekemisen koon 10 virkkuukoukulla, mutta vaihdoin kokoon 8, koska käsialani on melko tiukkaa. Kori on aloitettu virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa, ja siitä lähdetty vain tekemään kiinteitä silmukuita ilman kerrosten vaihtamista (spiraalina). Pohjan nurkkasilmukoihin virkkasin aina kolme kiinteää silmukkaa yhteen edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan. Kahvat tein hetken mielijohteesta, jotta kori olisi helpompi ottaa esiin.




Korin tarkoituksena oli tulla keittiössä sijaitsevaan hyllyyn mutta korin ollessa viittävaille valmis tajusin, että tämä sopii paremmin sohvapöydän välitasolle. Kori tulee siis kotiuttamaan kaikki keskeneräiset käsityöni, jotta ne eivät pyöri pitkin olohuoneen pöytää :)

Totta puhuen kori taitaa olla vielä yhtä kerrosta liian korkea sohvapöydön tasolle, mutta voipi olla, että annan asian olla, se mahtuu sinne juuri ja juuri pöytälevyä hipoen. (Tai sitten korjaan asian jossain vaiheessa.. eli tänään..:P) Ja sinne keittiön hyllyyn teen varmaan toisen korin, samaa trikokuudetta kun löytyy vielä noin kilon verran :)

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Aina ei onnistu..

... ei edes ihan joka kerta.. No juu, näin tosiaan tahtoo usein käydä, kun ryhdyn tekemään käsitöitä ilman ohjetta.. Toisen purkamiskerran jälkeen ajattelin, että kolmas kerta toden sanoo, nyt onnistuu!! No, ei onnistunut joten tässä kuvia siis jo neljännestä versiosta, kolmen purkamiskerran jälkeen:




Ja ei tämäkään ole vielä lopullinen versio.. Totesin tuossa juuri, että korista on tulossa hieman liian iso paikkaan johon sitä olin ajatellut. Tällä kertaa onneksi ei tarvitse purkaa kuin neljä kerrosta, jotta saan oikean kokoisen tuloksen. Aikaisemmissa versiossa vikana taas oli se, että olin alkuun tehnyt liian pitkän ketjusilmukkaketjun, jolloin korista oli tulossa kohtuuttoman pitkä. Ensimmäisen version aloitin siis 20:llä ketjusilmukalla ja tämä versio on aloitettu 10:llä ketjusilmukalla.

Mutta kyllä tämä valmiiksi tänään (tai huomenna...) tulee!!!

tiistai 9. syyskuuta 2014

Trikookuteesta virkaten

Muuton myötä pöydillä ja hyllyillä pyörii vaikka mitä pikkurojua jotka kaipaavat kotipaikkaa. Eräs kodin muovikori alkoi kyllästyttämään silmiä siihen malliin, että tänään luvassa tällaista:




Jos kaikki menee niin kuin kuvittelen niin huomenna nähdään mitä on tuloksena :)

maanantai 8. syyskuuta 2014

Armin kanssa

Eilen aamupäivä meni haahuillessa koiran kanssa Santalahden luontopoluilla Kotkassa. Tie luontopolulle lähtee aivan Santalahden leirintäalueen ja golfkentän kupeesta ja kulkee Suomenlahden rannalla. Ja tämä kuvissa pyörivä pikkukoira on siis Armi, kohta kolme vuotta täyttävä kleinspitz ja kaikki kuvat on siis otettu luontopolun varrelta :)





Kanervatkin ovat alkaneet kukkimaan, kukka on pieni mutta todella kaunis! Saattaa olla, että omallekin parvekkeelle ilmestyy jokunen calluna, kun vaan ne kauppoihin ilmestyvät ja ilmat hieman viilenevät, vaikka en todellakaan valita näistä lämpimistä syyskeleistä!

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Viikonlopun rentoilua

Eilen päivä kului kuntoillen, lenkkeillen, ruokaa tehden ja rentoillen. Käytiin Kotkassa Sapokan vesipuistossa, josta kävelimme Katariinan meripuistoon ja takaisin. Tässä muutamia kuvia kauniista päivästä:

Perinteinen syyshortensia, Hydrangea paniculata 'Grandiflora' Katariinan meripuistossa



Upean keltaisina kukkivat pensashanhikit, Dasiphora fruticosa 'Jackman', nämäkin Katariinan meripuistosta






Eipä tänään muuta, viikonloput ovat ihania <3

perjantai 5. syyskuuta 2014

Uusia vinonauhoja

Tilasin tässä parisen viikkoa sitten erinäisen määrän vinonauhoja sekä muita nauhoja kankaita.comista. Paikka on saanut runsaasti vaihtelevaa palautetta, milloin tuotteet eivät ole saapuneet laisinkaan, milloin omia rahojaan ei ole saanut takaisin vaikka kankaita ei ole ikinä saapunut. Otin kuitenkin riskin, ihan vaan koska nauhavalikoima oli huikea, hinnat vähintäänkin kohtuulliset ja paketin sai kyseisellä viikolla tilata ilman postikuluja. No eilen paketti sitten saapui ja suoraan kotiovelle! Ja mitä ihanuuksia sieltä tulikaan!





En vielä tiedä käyttötarkoituksia näille kaikille, mutta nauhavalikoimani parani kertaheitolla räjähdysmäisesti! Olen todella tyytyväinen sekä ostoksiin, että toimitusaikaan joten varmaan jossain vaiheessa tilaan uudelleenkin kyseisestä nettikaupasta :) Niin ja lisään piakkoin pikkuyksityiskohdan erääseen aiempaan työhön :)

Millaisia kokemuksia muilla on kankaita.com:sta? 

torstai 4. syyskuuta 2014

Villasukkia ja keskeneräisyyksiä

Jottei mene ihan pelkiksi basilikoiksi ja parvekejutuiksi tämä, niin tähän väliin hieman käsityöjuttuja. Sitten sen pallolaukkuni valmistumisen, minulla on ollut lähinnä suunnitelmia seuraavista käsitöistä, mutta onneksi aina löytyy keskeneräisiä projekteja ennen kuin aloittaa minkään uuden tekemisen :) Tässä siis yhdet paljon mielessä pyörineet keskeneräiset, eli siis Dropsin ohjeen mukaiset aaltokuvioiset sukat.

Lanka ei ole Dropsin lankaa vaan Gründl Hot Socks Aberdeenia, jonka ostin viime keväänä eräältä entiseltä työkaveriltani. Langan tuntu ja väritys ovat upeat, kunnon ylellistä ohutta villalankaa upealla värillä. Ohjetta etsiessäni tarkoituksena oli tehdä hauskat sukat joissa langan väri tulisi hyvin esiin. Innostuin myös ajatuksesta ohuemmista villasukista, sillä suurin osa villasukistani ovat ihan perinteisellä novitan seiskaveikalla tehtyjä ja melko paksuja, joten ne eivät mahdu kaikkiin kenkiini. Hieman ohuemmillekin on siis ollut tarvetta. Kesän myötä sukat kuitenkin jäivät kesken virkkausinnon iskiessä, mutta näin syksyn kolkutellessa ovelle jatkan niitä uudella innolla!



Ostin työkaveriltani kyseistä lankaa muuten kaksi kerää, nämä keskeneräiset sukat olivat siis Hot Socks Aberdeenilla, ja toinen vielä sukiksi muuttumista odottava kerä on nimeltään Hot Socks Vesuv. Lankoja on saatavilla ainakin Lankatalo Tapin kaupasta (Aberdeen ja Vesuv), vaikkakaan Aberdeenista ei näköjään ollut omaa väriäni saatavilla, mutta muutoin värivalikoimat näyttivät mielestäni aikas hyvilta :)