keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Miehen TPS pipo

Oletteko huomanneet, että jääkiekkoliiga on alkanut? Itse ainakin olen, sillä TV on hämmentävästi viimeaikoina ollut hyvin vahvasti aina jääkiekon aikaan auki. (Ei sillä etteikö se olisi myös amerikkalaisen jalkapallon ja jalkapallon aikaan auki..) Joka tapauksessa, syyskuun Suuren käsityölehden kolahtaeassa postiluukusta ja miehen nähtyä ohjeen jääkiekkofanipiposta, oli aika selkeä juttu että nyt saavat muut neulomukset jäädä, TPS pipo oli saatava valmiiksi ennen kuin pipokausi alkaa..


Ja tässä se nyt on, valmistunut pipo, jota esittelinkin aiemmin jo alustavasti! Ja koska olisi ollut ylivoimainen urakka vaatia miestä esiintymään kuvissa pipo päässään niin tässä se siis omassa päässäni :P


Lankana siis Novitan Seitsemän veljestä ja puikkoina koon 3 sekä 3,5 sukkapuikot. Värit valkkaantuivet helposti TPS yksinkertaiseen mustaan ja valkoiseen. Ohjeessa oleva tupsu sai jäädä pois ja pikkutuunauksia jälleen tein ohjeeseen, tällä kertaa lisäsin silmukoita jokusen kappaleen, jotta se varmasti mahtuisi miehen päähän Tuunaaminen ei hirveästi haitannut tai hidastanut tekemistä, sen verran pienistä fiksaamisista oli kyse. Ilmeisesti oma käsialani on kuitenkin niin tiukkaa, että lisäämisistä huolimatta piposta tuli melko tiukka, joten pikku venytystä olen joutunut tekemään:


Luultavasti vasta muutaman käyttökerran jälkeen nähdään jääkö pipo käyttöön vai ei. Joka tapauksessa pipo ei todellakaan ollut vaikea tehdä, ja kirjaimien kirjominen toi mukavaa vaihtelua perusneulomisiin :) Ohjeen tiukkuudesta huolimatta voi suositella ohjetta muillekin!

3 kommenttia:

  1. Hieno toi tps pipo. Miten teit värin vaihdon. Eli katkasitko langan aina? Joskus tein suomenlippu sukat niin jäi sivuille aukot? Tekis niin mieli kokeilla tehdä tps pipo.

    VastaaPoista
  2. Hieno toi tps pipo. Miten teit värin vaihdon. Eli katkasitko langan aina? Joskus tein suomenlippu sukat niin jäi sivuille aukot? Tekis niin mieli kokeilla tehdä tps pipo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisten raitojen kohdalla en katkaissut mustaa lankaa, itse yleensä katson päättelyn yhteydessä, että mikäli jotain reikiä löytyy niin päättelen ne langanpäillä umpeen :) ja jos on paljon pikkuraitoja joissa ei tarvitse katkaista lankaa niin kiepautan langat yleensä värinvaihdon yhteydessä toisiinsa jolloin ainakaan itsellä ei ole reikiä muodostunut :) Siittä vaan neulomaan pipoa jos yhtään houkuttaa!

      Poista