torstai 25. syyskuuta 2014

Syklaamiunelmia

Olin ajatellut jättää tältä syksyltä syysistutukset istuttamatta muuttokiireiden vuoksi, mutta sitten onnistuin kehittämään itselleni päähänpinttymän syklaameista. Ne ihanat syklaamit! En vain kertakaikkiaan pysty vastustamaan niitä. Yritin käydä jo ostamassa kasan niitä istutettavaksi mutta juuri täydellistä väriä ei löytynyt, tummaa punaista, korkeintaan pienillä häivähdyksillä valkoista. Etsikko jatkui aina viime viikonloppuun asti, kunnes löysin ihanan hehkuvan violetin sävyn!

Matkaan tarttui myöskin uutuus johon en ole aikaisempina vuosina törmännyt, eli siis vihreä calluna sekä syksyn takuuvarma hopealanka. Parvekkeen raivaamisen myötä härmääntynyt musta petunia päätyi kompostiin samoin kuin tuoksuherne, johon oli päässyt iskemään vihennespunkki. Syysistutuksen päädyinkin sitten tekemään samaan koriin, missä musta petunia oli saanut viettää kesänsä.





Ja seuraavassa kuvia valmiista istutuksesta, sen verran vielä aion tuunata istutusta, että laitan sammalta tuohon tyvelle ettei tuo muovipussivuoraus näy reunoilta. On myös sanottava näistä kuvista, ettei tuo syklaamin väritys suostunut millään toistumaan oikein kuvissa. Väri on todellisuudessa paljon syvempi, eikä tuollainen haljukka jolta se väkisin näyttää kuvissa. Koitan kuvaamista varmaankin uudestaan vielä, kunhan sattuisi aurinkoinen päivä jolloin kuvata, jos vaikka värit kunnon valossa toistuisivat paremmin :)



Kaikki syyskukat ostin Kotkasta Piispan puutarhalta, josta ostin mustan petunianikin. Nyt kun parveke alkaa olla siivottu pääsee nauttimaan kunnolla syksyisestä parveke-elämästä :) (Kunhan onnistuisin hillitsemään itseni, enkä päätyisi enää kiertelemään puutarhamyymälöitä syysistutushaaveet mielessäni, eiköhän tämä riitä tälle syksylle!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti