torstai 11. syyskuuta 2014

Virkattu kori

Se on viimein valmis! Eli siis trikookuteesta virkattu kori!



Korin tekeminen ei taasen ollut niin simppeliä kuin olin ajatellut, mutta tulihan siitä lopulta kori :) Kuten siis yleensäkin, kun ryhdyn tekemään jotakin ilman tarkkaa ohjetta luvassa on runsaasta purkamista ja vähän vielä lisää purkamista. Pohjan purin kaiken kaikkiaan kolme kertaa alkutekijöihinsä asti, ja kun pohja oli halutun kokoinen niin purin useita kertoja aina muutaman rivin kerrallaan jotta sain kaiken asettumaan niin kuin halusin.

Aloitin korin tekemisen koon 10 virkkuukoukulla, mutta vaihdoin kokoon 8, koska käsialani on melko tiukkaa. Kori on aloitettu virkkaamalla 10 ketjusilmukkaa, ja siitä lähdetty vain tekemään kiinteitä silmukuita ilman kerrosten vaihtamista (spiraalina). Pohjan nurkkasilmukoihin virkkasin aina kolme kiinteää silmukkaa yhteen edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan. Kahvat tein hetken mielijohteesta, jotta kori olisi helpompi ottaa esiin.




Korin tarkoituksena oli tulla keittiössä sijaitsevaan hyllyyn mutta korin ollessa viittävaille valmis tajusin, että tämä sopii paremmin sohvapöydän välitasolle. Kori tulee siis kotiuttamaan kaikki keskeneräiset käsityöni, jotta ne eivät pyöri pitkin olohuoneen pöytää :)

Totta puhuen kori taitaa olla vielä yhtä kerrosta liian korkea sohvapöydön tasolle, mutta voipi olla, että annan asian olla, se mahtuu sinne juuri ja juuri pöytälevyä hipoen. (Tai sitten korjaan asian jossain vaiheessa.. eli tänään..:P) Ja sinne keittiön hyllyyn teen varmaan toisen korin, samaa trikokuudetta kun löytyy vielä noin kilon verran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti