keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Basilika-intoa :)

Eilisestä basilikapostauksesta intoutuneena, ryhdyin heti toimeen täällä uudessakin asunnossa. Tavarat ovat aivan kaaoksessa vielä muuton takia, mutta aina kannattaa aloittaa olennaisimman huoneen järjestelystä, eli parvekkeesta :P Tässä siis hieman lähtötilannekuvaa parvekkeesta:




Toisinsanoen pienimuotoinen kaaos, tavaraa on aivan liikaa.. Nämä tämän parvekkeen basilikat eivät siis ole minun kasvattamiani, vaan asuntoni toisen asukkaan :P Mies innostui nähdessään keväällä omat basilikakylvökseni, joten neuvojeni saattelemana tässä oli sitten tulos. Ei todellakaan huonosti noin ensikertalaiselta! ;)

No jokatapauksessa ryhdyin siis säilömispuuhiin. En ole koskaan aikaisemmin säilönyt basilikaa (saati muita yrttejä) mutta jokatapauksessa olin kuullut, että paras ja yksi helpoimmoista tavoista säilöä basilikaa on pakastaminen. Joten tuumasta toimeen ja nyppimään ja silppuamaan:
























(Heh, ensimmäinen gif-animaationi ikinä :P)




Lopuksi vielä suihkutin suihkupullolla hieman vettä yrttien päälle, koska olin kuullut, että yrtit olisivat helpommin käytettävissä siten pakastamisen jälkeen. (Eli siis voi vain rupsutella rasiasta suoraan ruokaan.) Saa nähdä pitääkö se paikkansa vai ei :)

Osan basilikoista jätin vielä säilömättä, koska ajatuksena oli tehdä pestoa vielä tässä tällä viikolla. Pestoa kun olemme jo kerran aikaisemmin kesän aika tehneet (ja oli muuten erittäin onnistunutta) joten uutta versiota kehiin vaan sitten, nyt kun tuota basilikaa vielä on :)

Ja parvekkeen järjestelyyn palaan vielä myöhemmin, kunhan tavarakaaosta saa sieltä hieman pois :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti