sunnuntai 24. elokuuta 2014

Mandevilla - maljaköynnös

Parvekkeellani on kesän majaillut kaksi maljaköynnöstä, toinen tummanpunainen ja toinen haalea vaaleanpunainen. Maljaköynnös on ollut lähes täydellinen kasvi parvekkeelleni, koska sinne paahtaa aurinko aina puoliltapäiviltä alkuiltaan asti. Se on selkeästi rakastanut paahdetta ja lasitetun parvekkeen lähes kasvihuonemaista ilmastoa.

Tummanpunainen versio on kasvanut väsäilemäni pajukyhäelmän ympärille ja on mielestäni aivan uskomattoman upea. Lisäksi sen juurella kasvaa vihreäputous joka ei aina ole pitänyt tämän kesäisestä kastelutyylistäni... Maljaköynnös sen sijaan ei ole kuivuudesta ollut moksiskaan :)





Vaaleanpunainen maljaköynnös on sekin menestynyt kohtalaisesti. Valitettavasti se taisi jo kesäkuun puolella saada itseensä jonkinlaisen vihannespunkin. Heinäkuun onnistuin tappelemaan ötököitä vastaan säännöllisellä tolusuihkuttelulla, mutta enää en ole jaksanut, punkkit eivät vain ole suostuneet häipymään.. Tuloksena siis köynnös kellastaa ja tiputtaa lehtensä sekä suuren osan nupuista. Kaunis se jokatapauksessa on ollut, kukat ovat upean väriset ja yllättävän hyvin se on tehnyt kukkia punkeista huolimatta :)



Seuraavan viikon aikana joudun valitettavasti purkamaan kaikki kasvit parvekkeeltani muuton vuoksi. Osan otan mukaan uuteen asuntoon ja osan kotiutan muualle ja osan heitän pois. Vaaleanpunainen maljaköynnös on pois heitettävien listalla, mutta punainen saa onneksi loppukesäksi uuden kodin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti