keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Ohje: Suomivillainen tuubihuivi

Muutaman vuoden jäljessä tulee ohje tuubihuiviin, mutta julkaistaan tämä vielä, kerran löysin ohjeen viittä vaille valmiina luonnoksena :D. Huomiona vielä, että Novitan Suomivillaa ei taideta enää valmistaa, mutta kaippa tuo toteuttaminen onnistuu myös Novitan Seiskaveikalla tai muulla aran vahvuisella langalla!

Elikkäs seuraavassa ohje edellisen postauksen suomivillaiselle tuubihuiville: 


Luo 114 s nro 4 pyöröpuikoille (60cm) ja yhdistä spiraaliksi.

1. Neulo 1 kerros nurjaa, 1 kerros oikea, 1 kerros nurjaa.

2. Tee pitsikerros. "Ota langankierto puikolle ja neulo seuraavat kaksi s. nurin yhteen." Toista "-" kerroksen loppuun asti.

3. Neulo pitsikerroksen jälkeen 1 kerros oikein. Toista tämän jälkeen kohdan 1 mukaisesti kerros nurjaa, kerros oikeaa ja kerros nurjaa.

4. Jatka koko ajan ainaoikein neulosta ensimmäisillä 33s. Neulo siis ainaoikein pintaa ensimmäisillä 33s ja neulo seuraavat 81s ainaoikein. Seuraavalla kerroksella jatka 33s ainaoikein neulosta ja seuraavilla 81 silmukalla lisää joka 9. s 1 s neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Työssä on kerroksen loputtua 123 s eli yhdeksän silmukkaa enemmän kuin työn alussa.


6. Aloita lisäyskerroksen jälkeen palmikopinta kuvan mukaisesti, lukuun ottamatta ensimmäisiä 33s joilla jatka ainaoikein neulosta. Eli ainaoikein neulosta 33 s ja palmikopintaa kaavion mukaisesti seuraavilla 90:llä silmukalla. Kaaviota toistetaan kerroksella yhteensä 5 kertaa.

7. Aloita kaavion mukaan palmikopinta kaavion kerroksesta 4. Neulo kaikki palmikopinnan silmukat oikein. Toista kaavion kerroksia kunnes työhön on kulunut viittävaille neljä kerää lankaa.


8. Neulo vielä kolme kerrosta sileää viimeisen palmikorivin jälkeen.

9. Kavenna seuraavalla kerroksella palmikko-osuuden kohdalta tasaisesti sama määrä (9 kpl) silmukoita kuin mitkä lisäsit työn alussa (kohta 5.) Tämän jälkeen työssä pitäisi olla jälleen 114 silmukkaa.

10. Neulo tämän jälkeen 1 krs nurin 1 krs oikein ja 1 krs nurin.

11. Tee pitsikerros. "Ota langankierto puikolle ja neulo seuraavat kaksi s. nurin yhteen." Toista "-" kerroksen loppuun asti.

12. Toista vielä 1 krs nurin 1 krs oikein ja 1 krs nurin.

13. Päättele työ.

14. Lopuksi kannattaa höyryttää tai pingottaa työ muotoonsa. Suosittelen ehdottomasti pingottamista, koska kuvien perusteella jos oikein muitelen niin taisin höyryttää huivin, eikä se ole ilmeisesti täysin pysynyt muodossaan!


Ja tuubihuivi on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti