tiistai 20. tammikuuta 2015

Kevätesikoiden kukoistus ja virkattu kori

Kun joulukuu kääntyy tammikuulle ja joulukukat päätyvät alennukseen, kauppoihin ilmestyvät kevätesikot. Totta puhuakseni, vaikka aikamoinen puutarhaihminen koen olevani, en tätä tiennyt ennen kuin astelin Kotkan Karhulassa sijaitsevaan kukkakauppaan, jonka pienet tilat kevätesikot olivat vallanneet. Ja koska aikaisemmin en ole tätä aihetta tajunnut, nyt olohuoneemme pöytää koristaa kaksinverroin kevätesikkoja! :)



Toisen laitoin tyynesti ruukkuun jonka nappasin parvekkeelta ja toista varten tein pikaisesti pienen, virkatun korin (sillä harmaalla trikookuteella). Ja tässä kertauksen vuoksi pikainen ohje:

Eli kiersin kudetta sormeni ympärille ja virkkasin siihen kahdeksan kiinteää silmukkaa. Sitten vaan perinteisellä mallilla jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, ja seuraavalla kierroksella joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, ja seuraavalla kierroksella joka kolmanteen kaksi kiinteää silmukkaa...jne... Kun kori näytti sopivan kokoiselta lopetin lisäykset ja virkkasin yhden kierroksen silmukoiden takareunoihin. Ja loput jatkoin normaaliin malliin kunnes kori oli sopivan kokoinen. Ja tietty lopuksi vielä kierros piilosilmukoita ja päättely.



Erittäin sievä mielestäni :) (Vaikka punaisen esikon värit näyttävät näytöllä hämmentävän hehkuvilta..)

Vielä pikkuvinkki esikoiden hoitoon: Kevätesikot tykkäävät kovasti viileästä joten normaali huonelämpötila on yleensä niille liian lämmin ja ne nuupahtavat piakkoin. Itse olen laittanut esikot yöksi joko parvekkeelle (jos on pysynyt plussan puolella) tai jääkaappiin ja ihan terhakoilta näyttävät edelleen :) Tosin nämä siis ovat olleet pöydälläni vasta noin viikon verran joten katsotaan kuinka pitkään kestävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti