tiistai 27. tammikuuta 2015

Punaisen sävyjä tuubihuvissa

Joskus viime marraskuun kieppeillä tein pikaisena välityönä tuubihuivin langasta, jonka ostin hetken mielijohteesta eräästä pikkulankakaupasta. Lanka oli kohtalaisen hintavaa, joten ostin vain yhden kerän tavoitteena tehdä jonkinlainen pikkuhuivi. Tulos oli tällainen:


Ostamani lanka oli siis Katian viimesyksyinen uutuus Katia Quetzal. Lanka on 88% alpakkaa ja 12% nylonia, hahtuvaista ja paksunpehmeää ihanuutta. Käyttämäni puikkojen koko oli 7, jotta työn jälki olisi mahdollisimman löysää. Lanka ei todellakaan ollut mitään kaikkein helpointa purettavaa hahtuvaisuutensa takia, joten tiesin, että nyt olisi osuttava silmukkamäärässä kohdalleen viimeistään toisella yrittämällä. Lopulta päädyin luomaan 78 silmukkaa pyöröpuikoille, ja suljin silmukat renkaaksi ja aloin vain neulomaan sileää neuletta kunnes lanka loppui.


Tulokseen olen kohtalaisen tyytyväinen. Huivi lämmittää mukavasti vaikkei tulekaan aivan kaulaan kiinni, saati riitä kahteen kertaan kietaistavaksi kaulan ympärille. Kaiken kaikkiaan huiville tuli ympärysmittaa noin 80cm ja korkeutta noin 27cm. Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut luoda kuitenkin muutama silmukka vähemmän (varmaan noin 60 silmukkaa), jotta huivi olisi tullut hieman lähemmäs kaulaa, mutta kyllä tämä käytössä on ollut näinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti